Ongeval, maar geen Europees aanrijdingsformulier bij de hand? Geen probleem dankzij de nieuwe app van Assuralia!

Download deze nieuwsbrief HIER in PDF formaat of lees hieronder verder.

Heeft u een ongeval met de wagen, dan is het van groot belang een Europees aanrijdingsformulier in te vullen. In de eerste plaats zullen de betrokken verzekeraars op basis van dit document immers (proberen) uitmaken wie aansprakelijk is voor het ongeval. Ook nadien – indien een procedure voor de rechtbank noodzakelijk is – zal het Europees aanrijdingsformulier een belangrijk instrument zijn om de aansprakelijkheid te bepalen.

U zal echter zien dat een ongeluk nooit alleen komt. Niet enkel zit u met de stress die een ongeval teweeg brengt, maar u zal zien dat u net dan merkt dat u geen Europees aanrijdingsformulier bij heeft of dat u geen balpen kan vinden om het formulier in te vullen.

Deze bijkomende stress is vanaf heden verleden tijd! Sinds 19 januari 2017 heeft Assuralia een app – Crashform® – uitgebracht waarmee u het Europees aanrijdingsformulier op uw smartphone of tablet kan invullen.

De app leidt u stap voor stap door het hele aanrijdingsformulier.

De app stelt u in staat om op voorhand al een heleboel gegevens in te geven (verzekeringsnemer, verzekeraar, polis, …) zodat u dit op het moment zelf niet meer hoeft te doen.

Daarnaast zal in de toekomst op ieder verzekeringsbewijs (groene kaart) een ‘QR-code’ vermeld worden. Door deze code met de app te scannen, zullen de gegevens automatisch volledig worden overgenomen. Zo bespaart u tijd en verkleint de kans op fouten.

Zijn alle gegevens volledig ingevuld? Dan zal de app het formulier automatisch per e-mail zenden aan het door u opgegeven e-mailadres, uw verzekeraar en aan uw makelaar indien het e-mailadres is opgegeven.

Wil u de stress na een ongeval helemaal tot een minimum beperken, dan biedt de app u de kans om de applicatie op voorhand al uit te proberen. Zo heeft de app voor u geen geheimen meer wanneer u ze echt nodig zou hebben.

Heeft u toch een ongeval en twijfelt u over uw rechten, of heeft u nog vragen over het Europees aanrijdingsformulier, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Stefaan DE BOECK
Advocaat
E-mail: s.deboeck@ponet-law.be
Tel: +32 (0)3 248 48 40
Fax: +32 (0)3 216 36 71